Ing. Miroslav Volařík pod svou značkou pěstuje vína na mikulovsku od roku 2007, byť rodinná tradice sahá až do dob 2. světové války, kdy se zde Leopold Volařík učil pěstovat víno od německých starousedlíků. Dnes vinařství hospodaří na 80 ha vlastních vinic, z toho necelých 5 ha v režimu ekologického hospodářství.
Kromě základní řady vín (černá etiketa) produkuje vinařství speciální řadu pod značkou TERROIR (bílá etiketa). V těchto lahvích se vinařství snaží ideálně propojit prestižní tratě a nejvhodnější odrůdu. Jde o vyhlášené tratě jako Purmice, Ořechová hora, Liščí hora, Kotelná a další.
Vinařství se specializuje na odrůdy, které dokonale sedí vinohradům jimiž disponují a nesnaží se za každou cenu mít od všeho něco. Jejich produkce je tedy téměř úplně z bílých odrůd. Specializují se hlavně na Ryzlink rýnský a vlašský, pro které mají ideální podmínky. Produkce je doplněna růžovými víny a od roku 2011 i šumivými víny, dělanými klasickou šampaňskou metodou.
Viditelným důkazem toho, že u Volaříků svému vínu rozumí, je velké množství ocenění, které jejich vína pravidelně sbírají. V letech 2011 a 2014 se dokonce stalo vinařstvím roku.