Společnost Godet se může pochlubit tím, že stála při samotném zrodu koňaku. Jejím zakladatelem byl v roce 1588 Bonaventure Godet, dánský obchodník, který byl jedním z prvních, kdo začal destilovat víno, aby snížil jeho objem a vyhnul se vysokým poplatkům za jeho dovoz. Do dnešního dne se jedná o rodinný a řemeslný podnik sídlící v kolíbce koňaku, přístavu La Rochelle, v němž se projevuje blahodárný vliv Atlantického oceánu., který přináší vlhký a slaný vzduch.
Již 15. generací určuje styl jejich koňaku nos Godetů, dnes Jean Edouard Godet. Jejich cílem je nabídnout ideální poměr mezi tóny dřeva a květinovo-ovocným projevem koňaku. Jejich produkce je limitovaná, důraz je kladen na dlouhé zrání a ruční práci. Snahou je nabídnou produkty, které budou reprezentovat jedinečnost jejich terroir a osobitý přístup Godetů. V jejich portfoliu tak nenajdeme jen koňaky spadající do základního dělení na VS, VSOP a XO, ale také velmi raritní ročníkové koňaky či koňaky vyrobené z jedné odrůdy hroznů či z hroznů pocházející z jedné vinice.